lunes, 21 de mayo de 2018

EMPANADA GALEGA

HOXE FIXEMOS NA ESCOLA UNHA EMPANADA GALEGA E LOGO , Á HORA DA MERENDA, ZAMPÁMOLA TODIÑA.
 A EMPANADA GALEGA É UN ALIMENTO TÍPICO DA NOSA GASTRONOMÍA E CON ELA EMPEZAMOS A NOSA INVESTIGACIÓN SOBRE COMIDAS DO MUNDO .
 O CERTO É QUE AOS NENOS E NENAS LLES ENCANTOU E O MEU QUERIDO XOÁN PEDÍUME QUE ESCRIBISE A RECEITA NO BLOGUE PARA PODER FACELA NA CASA , ASÍ QUE AÍ VAI:
 - 2 LÁMINAS DE MASA DE EMPANADA REFRIXERADA.(MELLOR AÍNDA SE A FACEDES VÓS)
 - 3 CEBOLAS MEDIANAS.
 - MEDIO PEMENTO VERMELLO E MEDIO VERDE.
 - UN CHISCO DE SAL
 - 1 LATA DE ATÚN

 POCHAMOS AS CEBOLAS E OS PEMENTOS MOI PICADIÑOS ,CUN CHISCO DE SAL, DESPOIS ENGADIMOS O ATÚN . MONTAMOS A EMPANADA FACENDO UN FURADO NO MEDIO E CERRANDO OS BORDES . SÓ QUEDA  COCELA NO FORNO.
ÁNIMO!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario